Selecteer een pagina

Genderdiversiteit

Klik hier voor een pdf-flyer over de workshop

Klik hier voor een artikel van Nina Pannock getiteld ‘Gendervragern en lichaamsgerichte therapie’

Nina Pennock en Henne Arnolt Verschuren ontwikkelden het afgelopen half jaar samen deze workshop Genderdiversiteit van twee dagen. We voelen ons op verschillende manieren zeer betrokken bij dit thema. Diversiteit en uniciteit spelen een steeds grotere rol in de huidige samenleving. De mogelijkheid om te bewegen binnen het klassieke man-vrouw beeld, of zelfs het hele binaire mensbeeld los te laten, is hier een van de meest in het oog springende uitdrukkingen van. In plaats van geïdentificeerd te blijven met van buitenaf opgelegde genderrollen zijn met name jongeren steeds vaker op zoek naar hun eigen plaats in het genderspectrum. Mannen komen al lang niet meer alleen van Mars en vrouwen niet alleen van Venus. Integendeel: Mars en Venus worden zowel door mannen en vrouwen bereisd en onderzocht en vervolgens ook andere onbekende planeten. In deze reis vinden we stap voor stap onze eigen plaatsbepaling en bandbreedte in het genderverhaal. In plaats van te voldoen aan van buitenaf aangebrachte beelden gaan we onszelf van binnenuit opnieuw definiëren. En we hebben ook de vrijheid dit elke keer opnieuw doen, we hoeven ons niet te houden aan de definitie van gisteren of van vorige week.
In de workshop onderzoeken we om te beginnen de genderrollen waarmee we opgegroeid zijn en die ons min of meer opgelegd zijn. Daarmee creëren we ruimte tussen onszelf en deze genderbeelden. Vervolgens onderzoeken we wie we zijn als we deze beelden afleggen en gaan we in verschillende oefeningen na wie we worden als we onszelf opnieuw mogen uitvinden.

Een mooie impressie ter voorbereiding geeft de documentaire Genderbende van Sophie Dros uit 2017. Deze kun je nog steeds hier bekijken.

Praktische informatie

doelgroep
iedereen die bezig is de eigen genderidentiteit te onderzoeken en enige ervaring heeft met lichaamsgericht werken
studieduur
2 dagen van 10u tot 17.30u
data
3-4 februari
kosten
€295 incl. koffie en thee
Early bird tot 15 december €275
trainers
Nina Pennock – www.ninapennock.nl
Henne Arnolt Verschuren – www.lifeinprogress.nl
locatie
Centrum Sarvata, Nijmegen – Sarvata 
aanmelding
Informatie en aanmelding – info@ninapennock.nl, info@lifeinprogress.nl