Selecteer een pagina

Riding the Tiger

Vele jaren geleden vond ik in een kleine Chinese winkel een beeld van een man zittend op een tijger. Het beeld intrigeerde me. De tijger zag er niet uit als echt getemd, maar wel als gehoorzamend aan iets anders dan zijn pure instinct. De man zat schrijlings op de tijger waarbij zijn blik nog het meest opviel; hij keek met een sterke focus recht voor zich uit. Man en tijger leken één in hun verschijning. De eigenaar, een Chinese vrouw, vertelde me de betekenis van dit beeld: het stelde een man voor die voor het eerst naar de boeddha gaat. Ik begon iets van deze betekenis te voelen, nog nauwelijks te begrijpen. Ze vertelde ook dat het beeld handgeschilderd was. Ik kon niet anders dan het beeld kopen. Niet zo lang daarna was het winkeltje verdwenen. De man op de tijger kreeg een centrale plaats in mijn werkruimte.

Weer veel later ontmoette ik Eline Brinkhof die jarenlang een training had gegeven onder de naam ‘Riding the Tiger’. Nadat haar werkpartner in deze training overleed was ze ermee gestopt. Vanaf het moment dat Eline en ik intervisiemaatjes werden vroeg ik zo nu en dan aan haar of ze al klaar was voor een nieuwe versie van ‘Riding the Tiger’. Zelf was ik inmiddels veel meer gaan begrijpen van de betekenis van het beeld, vooral door mijn student-zijn aan de Ridhwan school van A.H. Almaas. Voor mij ging de tijger staan voor, wat in de spirituele traditie wordt genoemd, de Animal Soul, en de man op de tijger voor de Human Soul. We worden werkelijk mens als we de Animal Soul, onze driftstructuren, in dienst kunnen stellen van de Human Soul, het meest uitgedrukt in onze hart-energie. Waar we vaak toe geneigd zijn is onze driftstructuren, zoals woede, hebzucht en begeerte, te onderdrukken met als resultaat dat ze soms onverwacht naar boven schieten. De man op de tijger laat zien dat hij beheer heeft over deze energieën in plaats van deze weg te drukken.

Praktische informatie

Nadat we in 2020 en 2021 geen Riding the Tiger konden geven vanwege Corona hebben we er in 2022 twee gepland die al snel gevuld waren. Voor het voorjaar van 2023 kun je je daarom nu al weer inschrijven. Hieronder de praktische gegevens. Een uitgebreider beschrijving van de masterclass vind je hier.

doelgroep
voor professionele begeleiders die met deze instinctieve krachten willen werken.
studieduur
4 dagen, verdeeld over een avond, drie volle dagen en een ochtend
data 2022
30 mei 20u – 3 juni 14.30u (vol) – The Land of Now
12 september 20u – 16 september 14.30u (beperkt plaats) – Centrum Meeuwenveen
data 2023
op dit moment nog niet bekend. Informeer hier.
kosten
€750 all-in (privépersonen)
€1100 all-in (zakelijk tarief)
trainers en inschrijving
Eline Brinkhof – welkom@bambu.nu
Henne Arnolt Verschuren – info@lifeinprogress.nl