Selecteer een pagina

Life in Progress

In april 2015 vond ik in Athene een t-shirt met de opdruk Life in Progress. Ik was daar voor de European Association for Bodypsychotherapy en had er nog een paar dagen vakantie en shoppen met mijn dochter aan vastgeknoopt. Onmiddellijk dacht ik: ‘Dat wordt nog eens de naam van mijn eigen bedrijf’. Voor mij drukt het één van de belangrijkste principes uit in het werken met mensen: er is altijd ontwikkeling. Jaren later, toen het opnieuw opstarten van een eigen bedrijf actueel werd, suggereerde Alien Hoving, met wie ik lange tijd intensief heb samengewerkt, als aanvulling: ‘Always Being – Always Becoming’. Dit verwijst naar een ander principe zowel binnen de psychotherapie als binnen de spiritualiteit: kun je beginnen met erbij zijn in het hier en nu, zodat het proces zichzelf van daaruit kan gaan ontvouwen. En zo had ik de tekst voor mijn logo, uieindelijk in een prachtig logo gezet door Ferdie Westen.

Ook voor mijzelf is dit niet zonder betekenis. In juni 2015 droeg ik, na een periode van 11 jaar, de leiding van Bodymind Opleidingen over aan Marjolijne van Buren. Daarmee was er de ruimte om een nieuw eigen bedrijf te starten. Terwijl ik tegelijkertijd verbonden blijf aan Bodymind Opleidingen. Ook hier gaat het om Becoming vanuit Being en dat duurt nu eenmaal vaak iets langer dan je zou willen. We neigen al bezig te zijn met Becoming voordat we geland zijn in Being. Deze website is dan ook het resultaat van het goede moment afwachten. Ik hoop dat je er veel plezier en inspiratie aan beleeft en mogelijk iets van je gading vindt.