Selecteer een pagina

Over mij

Geboren in 1952 kom ik uit een Brabants gezin van 10 kinderen, katholiek, ben ik voor een belangrijk deel opgevoed door broeders en zusters, later ook weer op een internaat door de ‘Broeders van Liefde’. Als kind van de jaren ’60 kwam ik al snel in opstand tegen vastgeroeste structuren in gezin, kerk, school en maatschappij. Dat bracht me tot een studie Sociale Wetenschappen, aan het eind doorbewogen naar Sociale Psychologie. De zoektocht eindigde daar niet. Ik deed postdoctorale studies in Algemene Taalwetenschap, Algemene Literatuurwetenschap en Informatica. Ik werkte achtereenvolgens als journalist, als hbo-docent Journalistiek en Social Work en tussendoor ook nog als offset-drukker en buschauffeur. Op mijn 33e startte ik mijn opleiding Lichaamsgerichte Psychotherapie. Daarnaast deed ik trainingen in Sjamanisme, Spiritual Guidance, Systemisch Werk en Traumatherapie. Vanaf 2005 ben ik student aan de Ridhwan School.

Ik werk nu ruim 30 jaar als therapeut, supervisor en opleider. Van 2004 tot 2015 was ik directeur van Bodymind Opleidingen. Die rol heb ik overgedragen. Ik geef nog beperkt persoonlijke begeleiding en supervisie en enkele trainingen. Daarbuiten oriënteer ik me op hoe ik zinvol kan bijdragen aan de maatschappelijke ontwikkelingen.

Ik heb twee volwassen kinderen, een zoon en een dochter, en ben sinds drie jaar opnieuw getrouwd. Mijn vrouw heeft een dochter uit een eerdere relatie die bij ons woont. Nadat we drie jaar in Houten hebben gewoond zijn we deze zomer verhuisd naar de Achterhoek voor meer rust en ruimte. Ik blijf voorlopig ongeveer anderhalve dag per week praktijk houden in Utrecht.

Mijn vrouw, Hanke Drop, levert af en toe bijdragen aan deze website, meestal in de vorm van artikelen. Zij is werkzaam op de Hogeschool voor de Kunsten en de Hogeschool Utrecht en houdt zich onder andere bezig met Muzische Professionalisering, Diversiteit en Community Development. Waarschijnlijk zullen we de komende jaren steeds meer gezamenlijk activiteiten ontwikkelen en zal deze website daarmee ook meer gezamenlijkheid gaan uitstralen.